Foto: Privātā arhīva foto
Viegli un ātri pagatavojama, plāna un sulīga plātsmaize ar zeltainām drumstalām. Mīklu nav jāraudzē, tādēļ nenāksies ilgi gaidīt, lai varētu mieloties ar jau gatavo kārumu. Recepti iesaka Natalija Novikova.
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rabarberi cukurs MĪKLAI:3 olas3 glāzesmilti1 glāzeskābs krējums1 glāzecukurs1 TKdzeramā soda1 TKciete1 TKcitronskābe PĀRLIEŠANAI:1 glāzeskābs krējums0.5 glāzecukurs1 ola1 TKvaniļas cukurs DRUMSTALĀM:100 gsviests3 ĒKcukurs milti, pēc nepieciešamības

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas samaisa vai sakuļ ar mikseri viendabīgā masā un lej uz paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Rabarberus nomizo, sagriež, apkaisa ar cukuru, uzber uz mīklas .

4

Samaisa visas sastāvdaļas plātsmaizes pārliešanai un lej virs rabarberiem.

5

Gatavo drumstalas – sviestu, cukuru un miltus, ar pirkstiem saberž drumstalās (padomus, ko ņemt vērā, gatavojot drumstalas, meklē, lūk, te).

6

Plātsmaizi pārkaisa ar drumstalām.

7

Cep apmēram stundu. Plātsmaize sanāk plāna un sulīga ar zeltainām, kraukšķīgām drumstalām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!