Foto: DELFI
Spriganās jāņogas izcili sader ar maigo krēmsieru. Droši ļaujies garšu eksperimentiem, aizstājot skābenās ogas ar avenēm, upenēm vai ķiršiem.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI:150 gmilti50 gcukurs1 neliela ola šķipsnasāls100 gsviests PILDĪJUMAM:250 gkrēmsiers4 ĒKiebiezinātais piens1 ola200 gjāņogas

Pagatavošana

1

Pagatavo mīklu, to saberžot ar pirkstiem. Kārtīgi izmīca, saveļ pikā un uz pusstundu ieliek ledusskapī.

2

Krēmsieru sajauc ar iebiezināto pienu un olu.

3

Kūku veidnītes ietauko un tajās liek sagatavoto mīklu, ar pirkstiem izspaidot groziņu formā.

4

Groziņos liek karoti jāņogu (var izmantot gan svaigas, gan saldētas jāņogas). Pārklāj to ar krēmsiera masu.

5

Veidnes liek sakarsētā krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 30-40 minūtes.

6

Izceptās kūciņas atdzesē, dekorē ar ogām un pārkaisa ar pūdercukuru.

*Kūku var cept arī vienā lielā veidnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!