40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:350 gmilti200 mlūdens šķipsnasāls1 ĒKeļļa PILDĪJUMAM:400 gķirši100 gcukurs1 TKciete skābs krējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Gatavo mīklu. Miltus samaisa ar sāli un iesijā bļodā. Pievieno ūdeni, kas sajaukts ar eļļu, un maisa, līdz iegūta elastīga viendabīgas konsistences mīkla.
2
Gatavo pildījumu, ķiršiem izņem kauliņus. Atsevišķā bļodā samaisa cukuru ar cieti.
3
Mīklu plāni izrullē, ar krūzīti izspiež no mīklas aplīšus. Katra aplīša centrā liek 4-5 ķiršus, uzmanīgi pārber ar pustējkartoti cukura, tad vareņika maliņas savieno un rūpīgi aizlipina. Kā to paveikt, uzzināsi, noskatoties šo īso video.
4
Kad visi vareņiki sagatavoti, tos, gluži kā pelmeņus, vāra verdošā ūdenī vai apcep pannā līdz zeltainai garoziņai.
5
Pasniedz, pārkaisot ar cukuru un pārlejot ar skābo krējumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit