kiršu vareņiki
Foto: Shutterstock
Pelmeņiem radniecīgie vareņiki ir slāvu, jo īpaši ukraiņu, virtuvei raksturīgs ēdiens. Plānā mīklas apvalciņā var slēpties ne vien gaļa, biezpiens vai sēnes, bet arī salds pildījums. Šoreiz skaidrosim, kā pagatavot īsteni vasarīgu kārumu – vareņikus ar sulīgu ķiršu pildījumu, kas jo īpaši labi garšos, pasniegti ar vēsu skābo krējumu.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:350 gmilti200 mlūdens šķipsnasāls1 ĒKeļļa PILDĪJUMAM:400 gķirši100 gcukurs1 TKciete skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Miltus samaisa ar sāli un iesijā bļodā. Pievieno ūdeni, kas sajaukts ar eļļu, un maisa, līdz iegūta elastīga viendabīgas konsistences mīkla.

2

Gatavo pildījumu, ķiršiem izņem kauliņus. Atsevišķā bļodā samaisa cukuru ar cieti.

3

Mīklu plāni izrullē, ar krūzīti izspiež no mīklas aplīšus. Katra aplīša centrā liek 4-5 ķiršus, uzmanīgi pārber ar pustējkartoti cukura, tad vareņika maliņas savieno un rūpīgi aizlipina. Kā to paveikt, uzzināsi, noskatoties šo īso video.

4

Kad visi vareņiki sagatavoti, tos, gluži kā pelmeņus, vāra verdošā ūdenī vai apcep pannā līdz zeltainai garoziņai.

5

Pasniedz, pārkaisot ar cukuru un pārlejot ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!