Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem ventilatora režīmā. Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru.
Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gaišāka un cukurs ir izkusis.
Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus gaisīgās putās. Olu baltumus pievieno dzeltenumu masai un uzmanīgi iemaisa.
Miltiem pievieno kakao, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un visu samaisa. Maisījumu iesijā olu masā un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.
Mīklu lej veidnē un cep 10 minūtes. Tad izņem no krāsns, atdzesē, izņem no veidnes un gareniski pārgriež uz pusēm.
Gatavo skābā krējuma krēmu. Skābajam krējumam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz cukurs izkusis.
Gatavo putukrējumu. Želatīnu ieber nelielā trauciņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes. Pa to laiku saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ vijīgās putās. Izkausē želatīnu, ieliekot trauciņu karsta ūdens peldē. Pielej želatīnu putukrējumam un iemaisa.
Biskvītu pārziež ar ķiršu ievārījumu, pārlej ar skābā krējuma krēmu. Virsū liek otru biskvīta ripu, ko pārziež ar putukrējumu.
Kūku dekorē ar ķiršiem un šokolādes skaidiņām.
Lai labi garšo!