Jolo virtuve - 96
Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojamu, sulīgu un drupenu lavandas cepumu recepti iesaka Inga Bidina.
35Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsviests250 gmilti100 gcukurs2 TKlavandas ziedi1 TKrīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem.

2

Vispirms piestā vai citā piemērotā traukā saberž cukuru ar lavandu un citrona miziņu, lai ēteriskās eļļas izdalās un sasmaržina cukuru.

3

Citā bļodā saputo mīkstu sviestu ar aromātisko cukuru. Tad pievieno un iemīca miltus.

4

Masa sanāk mīksta, liek to uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, ar pirkstiem izlīdzina.

5

Liek cepties krāsnī uz 30 minūtēm, tad izņem, atdzesē un sagriež gabaliņos.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!