Foto: Privātais ahīvs
"Kabaču salāti ar majonēzi - neparasti, bet ļoti garšo pat tiem, kas ar kabačiem ir uz "jūs"," šādi gadiem pārbaudīto recepti piesaka Silvija Ozoliņa.

Produktu daudzums paredzēts 12 (0.5 l) burciņām.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgkabači0.5 kgburkāni0.5 kgsīpoli7 ĒKcukurs4 ĒKsāls12 ĒKetiķis250 mleļļa2 TKmalti melnie pipari1 ķiploka galva500 ml"Spilvas" brokastu majonēze

Pagatavošana

1

Kabačus nomizo, sagriež kubiņos. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā vai katlā, samaisa un atstāj uz stundu. Tad blīvi pilda burciņās, pasterizē 40 minūtes, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

3

Ja nav auksts pagrabs, drošāk šos salātus glabāt ledusskapī.

Foto: Privātais ahīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!