Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielus vai vidēja lieluma baklažānus sagriež 1-1,5 cm biezās ripās. Tās liek bļodās, pievieno sauju sāls, apmaisa un atstāj uz 40 minūtēm. Tad šķidrumu nolej, baklažānu ripas noskalo aukstā ūdenī, nosausina papīra dvieļos, liek bļodā, pārlej ar 50 ml eļļas um apmaisa.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plātis ar cepamo papīru, liek kabaču ripas vienā kārtā uz vairākām plātīm un cep 20 minūtes.
Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus, papriku, čili un nomizotas ķiploka daivas sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu un mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.
Tad mērcei pievieno apceptos baklažānus, uzmanīgi apmaisa un ļauj vārīties 10 minūtes.
Nogriež liesmu, pievieno etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.
Lai labi garšo!