konservēti gurķi
Foto: Shutterstock
Pagatavojot šos salātus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan kraukšķīgo gurķu, gan sulīgo tomātu ražu.
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kggurķi2 kgtomāti4 gab.ķiploka galvas250 mleļļa220 mletiķis3 ĒKsāls250 gcukurs

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.

3

Mērcei pievieno gurķu ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

4

Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.

Padoms: šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar veikalā nopērkamu vai pašgatavotu tomātu sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!