90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 kggurķi2 kgtomāti4 gab.ķiploka galvas250 mleļļa220 mletiķis3 ĒKsāls250 gcukurs
Pagatavošana
1
Gurķus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
2
Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.
3
Mērcei pievieno gurķu ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
4
Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.
Padoms: šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar veikalā nopērkamu vai pašgatavotu tomātu sulu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit