45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 olas140 gcukurs1 TKvaniļas cukurs160 gmīksts sviests185 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls plūmes
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
2
Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno sviestu un sakuļ. Pieber miltus, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Gatavo masu lej formā.
3
Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, ogas iegremdē mīklā līdz pusei, ar vidiņiem uz augšu. Liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.
4
Pēc 25 minūtēm kūku izņem, uzkaisa cukuru un cep vēl 10-15 minūtes.
5
Kūka ļoti labi garšo gan atdzisusi, gan vēl silta kopā ar plombīra saldējumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit