Foto: Privātais ahīvs
Sulīgo plūmju sezonas pilnbriedā jācep gardā plūmju kūka no vienkāršām sastāvdaļām, kas atrodamas teju katrā virtuvē. Recepti iesaka Katrīna Laukubriede.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas140 gcukurs1 TKvaniļas cukurs160 gmīksts sviests185 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls plūmes

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno sviestu un sakuļ. Pieber miltus, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa. Gatavo masu lej formā.

3

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, ogas iegremdē mīklā līdz pusei, ar vidiņiem uz augšu. Liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes.

4

Pēc 25 minūtēm kūku izņem, uzkaisa cukuru un cep vēl 10-15 minūtes.

5

Kūka ļoti labi garšo gan atdzisusi, gan vēl silta kopā ar plombīra saldējumu.

Foto: Privātais ahīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!