90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 kgkabači2 kgtomāti4 paprikas pākstis4 ķiploka galvas250 mleļļa220 mletiķis3 ĒKsāls250 gcukurs
Pagatavošana
1
Kabačus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
2
Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus un paprikas pākstis (sēklotni iepriekš izņem) sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.
3
Mērcei pievieno kabaču ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
4
Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.
Šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar rūpnieciski ražotu vai pašgatavotu tomātu sulu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit