Produktu daudzumi receptē nav norādīti, jo viss atkarīgs gan no katla lieluma, gan no no tā, cik daudz kabaču jums jārealizē, cik daudz ēdāju jāpabaro un citiem faktoriem. "Šis ir brīnišķīgs, izdevīgs ēdiens, ja jums dārzā aug kabači. Brīžiem iznāk, ka pat nezināt, kur tos visus likt. Te nu tiem ir labs pielietojums, it sevišķi, ja jāpabaro liela saime vai sabraukuši pulka viesu," tā recepti "Slavenību pavārgrāmatā" piesaka Anita Leiškalne.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus nomizo, sagriež ļoti plānās ripās, liek bļodiņā, pārber ar cukuru, pārlej ar etiķi apmaisa un liek ledusskapī, kamēr cep kabačus un gatavo mērci. Zaļumus sasmalcina.
Ķiplokus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, liek bļodā, pievieno skābo krējumu*, šķipsnu sāls un samaisa.
Kabačus sagriež aptuveni 1 cm biezās ripās un apcep no katras puses pannā uzkarsētā eļļā.
Dziļā katlā vai citā piemērotā traukā kārtām liek kabaču ripas, tad marinēto sīpolu kārtiņu, visu pārkaisas ar zaļumiem, pārlej ar ķiploku mērci un "rūtiņā" pārslaka ar majonēzi. Tad liek nākamo kabaču kārtu un turpina, līdz sastāvdaļas izbeigušās.
Gatavo kārtojumu liek ledusskapī un atdzesē, pēcāk pasniedzot kā auksto uzkodu vai arī uzsildītu loka nost ar makaroniem, rīsiem, kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.
* Receptes oriģinālā skābā krējuma nav, bet tā kā šo ēdienu es kabaču laikā gatavoju jau daudzus gadus, tad varu ar pilnu pārliecību apgalvot, ka skābā krējuma pievienošana padara šo ēdienu vieglāku un garšīgāku.
Lai labi garšo!