Jolo virtuve - 120
Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši pagatavojamu, pārbaudītu soļankas sagataves recepti pieliekamā krājumu papildināšanai iesaka Iveta Ozola.
120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2.5 kggurķi100 gķiploki100 gcukurs1 ĒKsāls250 mltomātu pasta100 getiķis100 geļļa

Pagatavošana

1

Gurķus sagriež salmiņos. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Gurķus un ķiplokus liek katlā, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un atstāj uz stundu.

Foto: Privātais arhīvs
3

Vāra salātus. Kad masa sāk burbuļot, pievieno eļļu, tomātu pastu un karsē, tad pievieno etiķi.

4

Turpina vārīt, līdz gurķi maina krāsu, tad karstu masu pilda sterilizētās burkās, aizskrūvē ar sterilizētiem vāciņiem. Nekarsē un nesedz, tikai atdzesē.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!