Foto: Privātais arhīvs

"Viegli un garšīgi. Papariku skaits nav ierobežots, marinādi var pagatavot tik dauz, cik vajadzīgs, attiecīgi piekoriģējot sastāvdaļu daudzumu. Brīnišķīgs uzkožamais ziemā, ko mani mājinieki gauži iecienījuši," tā savu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Didzis Sedlenieks.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lūdens1 glāzeetiķis 9%1 glāzecukurs dažādu krāsu paprikas1 glāzeeļļa ķiploki

Pagatavošana

1

Paprikām izņem sēklotni, sagriež šķēlēs un liek pirms tam ar verdošu ūdeni izplaucētās vai kā citādi izkarsētās burkās. Katrā burkā liek arī ķiploka daiviņu.

2

Visas pārējās sasāvdaļas liek katliņā un uzvāra, līdz marināde ir verdoša.

3

Karstu marinādi lej burciņās, liek virsū novārītus vāciņus, apgriež burkas ar vākiem uz leju un atdzesē līdz rītam. Ja kāda burka tek, tad tās saturu izmanto ātrai apēšānai.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!