paprika konservēšana
Foto: Shutterstock

"Ziemā šo vienkārši pagatavojamo lečo gardu muti bauda gan kā auksto uzkodu, gan pievieno zupām, sautējumiem un makaronu vai kartupeļu ēdieniem," – tā pārbaudītu lečo recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Evija Simanovska.

60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
3 kgpaprika500 gtomātu pasta1 ĒKsāls0.5 glāzeaugu eļļa0.5 glāzecukurs0.5 glāzeetiķis 9%

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež vēlamā lieluma un izmēra gabaliņos, liek katlā.

2

Pievieno visas sastāvdaļas, izņemot etiķi. Vāra 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot, tad pievieno etiķi un pavāra vēl 2 minūtes.

3

Pilda izkarsētās burkās, aizvāko ar izkarsētiem vāciņiem un atdzesē.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar to komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!