Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ietauko 20 × 20 cm lielu cepšanas veidni.
Lielā, karstumizturīgā traukā ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar šokolādi. Noņem no plīts, iemaisa cukuru. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi samaisa.
Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli, pievieno mitrajai masai un kārtīgi samaisa. Pievieno 100 ml ruma un samaisa.
Šokolādes brūnīša mīklu pārlej cepšanas veidnē un cep ~30 min, līdz garoziņa ir kraukšķīga, bet iekšā brūnītis ir pusmīksts. Izņem no cepeškrāsns un ar virtuves otu apziež šokolādes brūnīša virsmu ar atlikušajiem 50 ml ruma, atdzesē un sagriež nelielos gabalos.
Gatavo karameli — katliņā ar biezu dibenu izkausē cukuru, līdz tas ir dzintara krāsā. Pievieno sviestu un ātri, aktīvi visu samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Pielej saldo krējumu (uzmanīgi, tā kā karamele ir ļoti karsta, saldais krējums uzreiz iztvaikos un aktīvi burbuļos) un pieber jūras sāli. Pielej burbonu, samaisa, līdz alkohols nedaudz iztvaiko, un atdzesē.
Pasniedz šokolādes brūnīti, pērlejot ar sāļo karameli.
Recepti pilngadību sasniegušiem saldummīļiem piedāvā veikalu tīkls “Alk Outlet dzērieni&vīni”.