Foto: Privātais arhīvs
"Ja iepriekšējās dienas vakariņās krāsnī smaržojis spageti ķirbis, bet ēdājiem nav bijis dukas notiesāt to līdz galam, tad "sausais atlikums" jāliek lietā arī nākamajā dienā. Šoreiz ilgi nebija jālauza galva, ar ko pusdienās pacienāt savu viengadnieci un, protams, arī sevi pašu."
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 neliela bļodiņa spageti ķirbja mīkstuma2 olas1 šķipsnasāls garšvielas un garšaugi olīveļla cepšanai2 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Spageti ķirbja mīkstumu izkasa no mizas, lai sanāktu skaidiņas. Man sanāca neliela bļodiņa ceptā ķirbja pārpalikumu.

2

Ķirbim liek klāt olas, visu samaisa.

3

Tad masai pieber šķipsnu sāls, kādu vasarā izkaltētu garšaugu. Mēs šoreiz izmēģinājām raudeni un timiānu. Pēc gaumes var pielikt arī kādu gatavo garšvielu maisījumu, kas paredzēts dārzeņiem.

4

Klāt pieliek arī miltus un visu samaisa. Ja masa šķiet pārlieku šķidra, pievieno vēl kādu karoti miltu un iemaisa.

5

Uzkarsē pannu, tajā ielej mazliet olīveļļas vai kokosriekstu sviesta, ar aukstā ūdenī apmērcētu karoti liek uz pannas sagatavoto masu un cep pankūciņas, līdz tās no abām pusēm zeltainas.

6

Pasniedz ar kādu mērcīti vai skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!