Foto: Publicitātes foto
10. oktobrī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Putras diena. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti gardai un veselīgai griķu pārslu putrai ar karamelizētiem banāniem, mandeļu sviestu un šokolādi.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 glāzegriķu pārslas0.5 glāzerīsu-mandeļu piens1 gab.banāns1 saujamellenes2 ĒKtumšās šokolādes skaidiņas2 ĒKmandeļu vai kokosriekstu sviests1 saujamandeļu skaidiņas3 šķipsnaskaltētas zemenes1 ĒKmedus0.5 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Katliņā liek vārīties rīsu-mandeļu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2

Nomizo banānu, sagriež to gareniski uz pusēm, apsmērē no abām pusēm ar medu un pārber ar cukuru. Liek uz pannas un karamelizē, līdz tas kļuvis brūngans un mīksts.

3

Putru liek bļodā, virs tās izkārto banānu un uzliek mandeļu sviestu. Pārber ar mellenēm, šokolādes un mandeļu skaidiņām un kaltētām zemenēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!