Foto: Privātais arhīvs, Aija Lietiņa
Kaut pikniku sezona jau beigusies, čaganās maršmelovu pastilas, ko mazi un lieli kārumnieki iecienījuši cept virs ugunskura liesmas, vēl nesteidz noglabāt tālākajā virtuves plauktā! Maršmelovi arī gada aukstajos mēnešos lieti noderēs ātra našķa pagatavošanai cepeškrāsnī. Recepti piedādāvā Ilze.

Produktu daudzums paredzēts vienai cepamajai plātij.

15Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

20 maršmelovi jeb pastilas40 cepumi "Selga"20 šokolādes gabaliņi

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Pannā izkārto 20 cepumus, uzliek uz katra cepuma vienu maršmelovu un vienu gabaliņu šokolādes. Virsū liek vēl vienu cepumu.

Foto: Privātais arhīvs
3

Liek krāsnī uz aptuveni 5 minūtēm. Kad maršmelovi ir sākuši kust – atver krāsni un saspiež abas cepumu puses stingrāk kopā, saplacinot pakusušo maršmelovu. Turpina karsēt vēl 5 minūtes.

4

Izņem no krāsns un bauda ar siltu kakao vai aukstu pienu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!