Foto: DELFI
Piecās minūtēs pagatavojamā piena zupa ar mazajiem makaroniņiem un zeltainām sviesta "actiņām" ir īsts glābiņš reizēs, kad bērni korī skandē: "Ēst, ēst, ēst!" Šo zupiņu mazie rezgaļi mīļuprāt ir gatavi baudīt gan brokastīs, gan launagā, gan vakariņās.
5Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlpiens300 mlūdens pēc garšasmazo formu makaroni1 TKsviests pēc garšassāls pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni, lej katliņā, pievieno sāli un cukuru pēc garšas.

2

Ber ūdenī mazos makaronus un vāra 2 minūtes. Zupas biezumu piekoriģē pēc savas gaumes, jo kādam tā garšo šķidrāka, kādam – biezāka. Vien ņem vērā to, ka makaroni turpinās briest arī pēc zupas gatavošanas beigām.

3

Pievieno pienu un vāra, līdz piens sāk burbuļot.

4

Nogriež liesmu, pievieno sviestu un iemaisa. Pagaršo – ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai cukuru. Svarīgi, lai zupa būtu viegli saldena, bet varētu sagaršot arī sāli, iegūstot saldās un sāļās garšas ideālo balansu, kas raksturīgs, piemēram, "Snicker's" šokolādei.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!