Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo saldējumu. Plūmēm izņem kauliņus, sagriež tās šķēlēs.
Liek plūmes uzkarsētā pannā un uz nelielas liesmas maisot karsē, līdz tās kļuvušas mīkstas. Pievieno cukuru un karsē aptuveni 5 minūtes. Nogriež liesmu, atdzesē plūmju mērci.
Atdzisušu to iemaisa nedaudz atlaidinātā saldējuma masā un liek saldētavā.
Gatavo blondiju. Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. Riekstus sasmalcina un apgrauzdē uz sausas pannas. Šokolādi sasmalcina. Izklāj veidni ar cepamo papīru un ietauko.
Katliņā uzsilda pienu, pievieno cukuru un sviestu, karsē, līdz cukurs izkusis.
Pienu lej bļodā. Kad tas nedaudz atdzisis, pievieno visas pārējās blondija sastāvdaļas un apmaisa, līdz masa ir viendabīga. Lej masu ietaukotajā veidnē un cep 45 minūtes.
Karstu sadala gabaliņos un pasniedz ar plūmju saldējuma bumbu.
Lai labi garšo!