Foto: Vida Press
Daudzu iecienīto šokolādes "bruneti", var pagatavot vēl gardākā versijā, masai pievienojot sulīgus augļus un divu veidu riekstus.
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 āboli2 bumbieri1 apelsīns100 gsviests100 gcukura sīrups450 gtumšā šokolāde200 gpilngraudu cepumi ("Digestive")100 gpistāciju kodoli100 glazdu riekstu kodoli kakao pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež kubiņos. Apelsīnam norīvē miziņu, izspiež sulu. Lazdu riekstus apgrauzdē sausā pannā. Lazdu riekstus un pistācijas sasmalcina.

3

Pannā vai katliņā ber augļus, pievieno apelsīnu sulu, miziņu un uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, karsē aptuveni 15 minūtes.

4

Pievieno sviestu, sīrupu un šokolādi. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi.

5

Nogriež liesmu, pievieno šokolādes masai klāt visas pārējās sastāvdaļas, izņemot kakao, un maisa, līdz viss ir sajaucies viendabīgi.

6

Liek masu uz cepamā papīra, izlīdzina un liek ledusskapī uz 4-5 stundām.

7

Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!