Foto: DELFI
Pēc skata tie atgādina klasisko siļķi kažokā, bet no zivs tur nav ne miņas. Tā vietā šis kārtojums pārsteidz ar svaiga burkāna skaidiņām un spirgtām granātābola sēklām. Kāpēc šos salātus sauc "Mīļākā", skaidrojuma nav - varbūt tie veltīti sievietēm "ar rozīnīti" vai tāpēc, ka tie ir vienkārši, bet koši un ļoti garšīgi?
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.bietes10 ĒKmajonēze vai bezpiedevu jogurts1 gab.granātābols2 gab.burkāni3 gab.olas200 gsiers3 gab.ķiploka daiviņas80 gvalrieksti3 ĒKrozīnes

Pagatavošana

1

Bieti novāra un sarīvē uz rupjās rīves. Burkānus nevāra, bet svaigus sarīvē uz tās pašas rīves. Sarīvē arī sieru (domājot par figūru, izvēlies sieru ar zemu samazinātu tauku procentu).

2

Izspiež ķiploka daiviņas un iemaisa majonēzē. Ja vēlas samazināt kaloriju daudzumu, majonēzi aizstāj ar bezpiedevu jogurtu, kas samaisīts ar franču sinepēm.

3

Rozīnes pārlej ar karstu ūdeni un uz trīs minūtēm noliek malā. Tad ūdeni nolej un rozīnes nosusina virtuves dvielī.

4

Uz sausas pannas apgrauzdē valriekstus, pēc tam tos sasmalcina ar nazi.

5

Kārtām veido salātus, vispirms liekot bietes, valriekstus un majonēzi vai bezpiedevu jogurtu. Tad uzber rozīnes.

6

Tālāk liek svaigos burkānus un jau atkal majonēzi/jogurtu. Tad sarīvētu sieru un atkal bietes.

7

Pārkaisa visu ar granātābola sēkliņām. Lūk, trīs padomi, kā tās ātrāk izlobīt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!