Foto: Vida Press
Pateicoties olām un pašbriestošajiem miltiem, šis kartupeļu sacepums izdosies īpaši čagans, zem zeltainās garoziņas slēpjot krēmīgu pildījumu.
55Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 bekona šķēles6 kartupeļi3 olas0.75 tasepašbriestošie (self-rising) milti1 šķipsnasāls1 ĒKolīveļļa1 tasepiens1 taseČedaras siers, rīvēts

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni. Kartupeļus nomizo, sagriež aptuveni 1x1 cm kubiņos.

2

Uzkarsētā pannā apcep bekona šķēles, līdz tas ir zeltains. Bekonu izņem no pannas, sagriež gabaliņos.

3

Bekona taukos ber kartupeļu kubiņus un apmaisot uz vidējas liesmas cep aptuveni 10 minūtes.

4

Bļodā sakuļ olas ar miltiem, sāli, pienu un olīveļļu, līdz masa ir viendabīga.

5

Pievieno bekonu, pusi siera un iemaisa. Masu lej veidnē, vienmērīgi pārber ar kartupeļu kubiņiem, pārkaisa ar atlikušo sieru.

6

Cep krāsnī 20-25 minūtes. Pasniedz karstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!