Foto: Publicitātes foto
Vienkārša un ātri pagatavojama ģimenes maltīte, kura nodrošina arī mazulim nepieciešamo dienas dzelzs devu. Recepti piedāvā kampaņas "Mazais nav lielais" vēstnese Laura Grēviņa un uztura speciāliste Guna Rijkure.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
BIEZENIM:1 kgsaldie kartupeļi30 gsviests1 šķipsnasāls1 TKtimiāns BUMBIŅĀM:500 gliellopa maltā gaļa1 vārītas biete šķipsnasāls0.5 TKtimiāns1 ķiploka daiviņa0.5 TKsarkanās paprikas pulveris

Pagatavošana

1

Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, uzvāra un pēc tam nokāš (novārījumu neizlej).

2

Kad kartupeļi atdzisuši līdz aptuveni 40°C, tiem pievieno sāli, sviestu, timiānu un visu sablendē, līdz izveidojas biezenis, pievienojot kartupeļu novārījumu, līdz iegūta velamā biezeņa konsistence.

3

Bieti sarīvē un sajauc ar liellopa gaļu un sāli, sarkanās paprikas pulveri un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Veido bumbiņas.

4

Bumbiņas cep sakarsētā pannā vai krāsnī uz cepamā papīra (15 minūtes 190°C).

5

Saldo kartupeļu biezeni pasniedz ar biešu – gaļas bumbiņām.

Foto: Publicitātes foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!