60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
BIEZENIM:1 kgsaldie kartupeļi30 gsviests1 šķipsnasāls1 TKtimiāns BUMBIŅĀM:500 gliellopa maltā gaļa1 vārītas biete šķipsnasāls0.5 TKtimiāns1 ķiploka daiviņa0.5 TKsarkanās paprikas pulveris
Pagatavošana
1
Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, uzvāra un pēc tam nokāš (novārījumu neizlej).
2
Kad kartupeļi atdzisuši līdz aptuveni 40°C, tiem pievieno sāli, sviestu, timiānu un visu sablendē, līdz izveidojas biezenis, pievienojot kartupeļu novārījumu, līdz iegūta velamā biezeņa konsistence.
3
Bieti sarīvē un sajauc ar liellopa gaļu un sāli, sarkanās paprikas pulveri un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Veido bumbiņas.
4
Bumbiņas cep sakarsētā pannā vai krāsnī uz cepamā papīra (15 minūtes 190°C).
5
Saldo kartupeļu biezeni pasniedz ar biešu – gaļas bumbiņām.
Lai labi garšo!
Ēdieni bērniemĀrstnieciskais uztursVārīšanaPaprikaSaldie kartupeļiSviestsKartupeļu ēdieniTimiānsLiellopa maltā gaļasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit