Foto: LTV publicitātes foto

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā gatavojami sirņiki.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 glauku biezpiens3 lauku olas1 glāzemilti šķipsnasāls pēc garšascukurs1 ĒKvaniļas cukurs saulespuķu eļļa cepšanai ievārījums, medus, skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Traukā liek biezpienu, pievieno olas, miltus, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Ar rokām kārtīgi mīca.

2

Jo ilgāk mīca, jo gaisīgāki būs sirņiki. Mīkla ir pareizajā konsistencē, kad tā atlec no rokām un no bļodas. Saka, ka sirņikus labāk gatavot no dienas divas nostāvējuša biezpiena.

3

Garšas uzlabošanai gatavai sirņiku mīklai var pievienot šķipsniņu malta vai piestā sagrūsta kardamona.

4

Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu, ar roku paņem nedaudz mīklas, starp plaukstām (plaukstas iepriekš pamērcē ūdenī vai ieziež ar eļļu, lai mīkla neliptu klāt) saveļ bumbiņā, to pēcāk saplacinot. Plācenīšus apcep pannā no abām pusēm zeltainus.

Pasniedz karstus ar skābu krējumu, ievārījumu vai medu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!