Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama cepumu un iebiezinātā piena kūka, kas Rēzeknes piena kombināta ziedu laikos bijusi Latgales pusē iecienīts kārums.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sasmalcina cepumus un samīca ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina veidnē, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs. Cep astoņas minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī.
Sakuļ četrus olu dzeltenumus, pamazām lej klāt iebiezināto pienu ar cukuru un klāt piespiež viena citrona sulu.
Lej uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Cep vēl septiņas minūtes.
Vēl karstai pa virsu klāj ievārījumu. Atdzisušu rotā ar sezonas ogām.
Lai labi garšo!