Svarīgi! Visi ēdamkarotēs norādītie produktu daudzumi pievienojami ar kaudzi, nevis "strīķēta" ēdamkarote.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
Baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Sajauc miltus ar cieti un cepamo pulveri, iesijā olu baltumu masā, pievieno arī sakultos dzeltenumus un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences gaisīga mīkla.
Mīklu lej uz cepamā papīra un ar konditorejas lāpstiņu izlīdzina aptuveni centimetru biezā taisnstūra formā.
Liek krāsnī cepties uz 10–12 minūtēm, līdz biskvīts ir skaisti zeltains.
Pa to laiku sagatavo džemu. Hurmas sagriež gabaliņos. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu. Visas sastāvdaļas liek katliņa un, ik pa laikam apmaisot, karsē 15-20 minūtes, tad noņem no plīts, iemaisa sviestu un atdzesē.
Vēl siltu biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra un pagriež ar poraino pusi uz augšu. Uz porainās puses klāj hurmu džemu.
Ruleti saritina, nofiksē ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Tad pārkaisa ar pūdercukuru, pārziež ar pāri palikušo džemu, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!