Foto: Privātais arhīvs

"Bērniem sagribējās veco, labo karameli. Tad nu ķēros pie darba un izdomāju paeksperimentēt, pievienojot mandeļu skaidiņas. Eksperiments izdevās uz visiem 100 procentiem," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Vienkārši un ātri pagatavojamie, kraukšķīgie karameles un mandeļu trijstūrīši būs gan gards našķis, gan arī, skaisti iepakotus, tos svētkos var pasniegt kā dāvanu kādam saldummīlim.

25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

165 gcukurs125 gsviests120 mlsaldais krējums50 gmedus200 gmandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj seklu cepamo veidni ar cepamo papīru.

2

Gatavo karameli. Pannā vai katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu, medu un maisot karsē aptuveni 5-6 minūtes, līdz cukurs izkusis un izveidojusies brūna, viendabīga karameles masa. Pievieno mandeļu skaidiņas un iemaisa.

3

Lej karsto karameli cepamajā veidnē, izlīdzina un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

4

Veidni izņem no krāsns, atdzesē masu 5-10 minūtes, tad ar asu nazi sagriež trijstūrīšos, rombos vai citās vēlamajās formās.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!