"Bērniem sagribējās veco, labo karameli. Tad nu ķēros pie darba un izdomāju paeksperimentēt, pievienojot mandeļu skaidiņas. Eksperiments izdevās uz visiem 100 procentiem," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Vienkārši un ātri pagatavojamie, kraukšķīgie karameles un mandeļu trijstūrīši būs gan gards našķis, gan arī, skaisti iepakotus, tos svētkos var pasniegt kā dāvanu kādam saldummīlim.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj seklu cepamo veidni ar cepamo papīru.
Gatavo karameli. Pannā vai katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu, medu un maisot karsē aptuveni 5-6 minūtes, līdz cukurs izkusis un izveidojusies brūna, viendabīga karameles masa. Pievieno mandeļu skaidiņas un iemaisa.
Lej karsto karameli cepamajā veidnē, izlīdzina un liek krāsnī uz 15 minūtēm.
Veidni izņem no krāsns, atdzesē masu 5-10 minūtes, tad ar asu nazi sagriež trijstūrīšos, rombos vai citās vēlamajās formās.
Lai labi garšo!