Lai tiktu pie apaļo pankūciņu cepšanai paredzētas pannas, nebūt nav jādodas uz Dāniju, jo piemērotu pannu, meklētājā ierakstot atslēgas vārdus "aebleskiver" vai "ebleskiver", var iegādāties gan pašmāju lielākajos internetveikalos, gan interneta lieltirgotavā "Amazon".
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno cukuru un sakuļ vijīgās putās.
Citā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli. Pievieno paniņas, olu dzeltenumus un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.
Pakāpeniski iemaisa kausēto sviestu.
Visbeidzot pa porcijām pievieno un uzmanīgi iecilā mīklā sakultos olu baltumus, lai mīkla kļūtu čagana un gaisīga.
Kārtīgi uzkarsē pannu, padziļinājumus ieziež ar eļļu vai sviestu.
Piepilda iedobes ar mīklu, rēķinoties, ka mīkla cepšanas laikā briedīs un piepūtīsies.
Pēc pāris minūtēm apgriež bumbiņas, šim nolūkam izmantojot koka iesmiņu.
Cep vēl 2 minūtes.
Liek bļodā, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.
Lai labi garšo!