Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu. Uzsildītā pienā izšķīdina tajā raugu, pievieno 2 ĒK cukura un iemaisa nedaudz miltu, lai izveidotos bieza krējuma konsistence. Bļodiņu pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 10-15 minūtēm.
Pievieno ieraugam atlikušo cukuru (1 ĒK atliekot), atlikušos miltus, vaniļas cukuru, eļļu, sāli un divas olas. Ar mikseri vai rokām iejauc elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.
Bļodu pārklāj ar dvieli, liek siltā vietā uzrūgt uz stundu, tad atmīca un raudzē vēl 30 minūtes.
Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas, izrullē, veido pīrādziņus, liekot iekšā pildījumu.
Lūk, video, kā rīkoties ar mīklu, lai izveidotu skaisti satītus svētku pīrādziņus.
Gatavos pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārziež ar olu, kas sakulta ar 1 ĒK cukura un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.