Foto: Privātais arhīvs
Greznie pīrādziņi no mīkstas, gaisīgas rauga mīklas būs īstena svētku galda rota. Tos vari pildīt gan ar speķi vai malto gaļu, gan kāpostiem, saldu biezpiena masu, riekstu krēmu, vārītu iebiezināto pienu vai skābenu ābolu ievārījumu.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 mlpiens3 olas50 graugs500 gmilti8 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs šķipsnasāls150 mleļļa

Pagatavošana

1

Gatavo mīklu. Uzsildītā pienā izšķīdina tajā raugu, pievieno 2 ĒK cukura un iemaisa nedaudz miltu, lai izveidotos bieza krējuma konsistence. Bļodiņu pārklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 10-15 minūtēm.

2

Pievieno ieraugam atlikušo cukuru (1 ĒK atliekot), atlikušos miltus, vaniļas cukuru, eļļu, sāli un divas olas. Ar mikseri vai rokām iejauc elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.

3

Bļodu pārklāj ar dvieli, liek siltā vietā uzrūgt uz stundu, tad atmīca un raudzē vēl 30 minūtes.

4

Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas, izrullē, veido pīrādziņus, liekot iekšā pildījumu.

5

Lūk, video, kā rīkoties ar mīklu, lai izveidotu skaisti satītus svētku pīrādziņus.

6

Gatavos pīrādziņus liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārziež ar olu, kas sakulta ar 1 ĒK cukura un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!