Foto: Publicitātes foto
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā vienkāršu piparkūku-šokolādes cepumu recepti, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.

Gatavās mīklas daudzums ∼ 900 grami.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa maisījuma100 gkviešu milti80 geļļa80 gtumšais cukura sīrups2 olas40 gpiparkūku garšviela1 šķipsnasāls tumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.

2

Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.

3

Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.

4

Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!