Gatavās mīklas daudzums ∼ 900 grami.
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 paciņa “Dobeles dzirnavnieka” šokolādes kēksa maisījuma100 gkviešu milti80 geļļa80 gtumšais cukura sīrups2 olas40 gpiparkūku garšviela1 šķipsnasāls tumšā šokolāde
Pagatavošana
1
Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
2
Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
3
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
4
Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit