Lai recepti padarītu veselīgāku un iekļautu tajā tik ļoti trūkstošo skābumu, kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmantot grieķu jogurtu bez papildu piedevām un ogas, kas nedaudz saspaidītas ar piparmētru un ābolu biezeni.
Padoms: Lai ievārījums nebūtu pārlieku skābs, ieteikums izmantot vienu daļu ogu (avenes un dzērvenes) un divas daļas saldo ābolu. Gardāks ievārījums sanāk, ja ogas un ābolus apcep nevis vāra.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rudzu maizi sadrupina gabalos un apgrauzdē, samaļ drumstalās, pievienojot piparkūku garšvielas un medu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un cep mizotus ābolus un ogas 20 minūtes.
Kad ogas un āboli ir gatavi, tos saspaida ar dakšu, atdzesē un veido desertu kārtās – liek drumstalas, ievārījumu un jogurtu.
Dekorē ar svaigu piparmētru un ogām.
Lai labi garšo!