šokolādes kūka
Foto: Shutterstock
Ja tev ledusskapī "aizķērušās" pāris olas un kādā virtuves plauktā stāv šokolādes tāfelīte, tad, naski ķeroties pie darba, jau pēc nedaudz vairāk kā 30 minūtēm varēsi mieloties ar gardu šokolādes kūku.
40Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 olas300 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Šokolādi salauž gabaliņos, izkausē ūdens peldē.

3

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus atsevišķā bļodā sakuļ stingrās putās.

4

Kausētajai šokolādei pa vienam pievieno olu dzeltenumus un iekuļ. Beigās iecilā un iemaisa olbaltuma putas.

5

Lej sagatavotu masu veidnē, cep 30 minūtes.

6

Griež šķēlēs, pasniedz karstu ar saldējuma bumbu.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!