Foto: Publicitātes foto
Ja parasti vārīti, cepti vai biezputrā sakulti kartupeļi apnikuši, "Rimi" gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt jaunu un neierastu recepti.

"Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju. Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs," skaidro veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi Jūras sāls40 mlvīnogu kauliņu eļļa50 gkukurūzas putraimi jeb polenta1 TKrozmarīna lapiņas, sakapātas1.5 TKtimiāna lapiņas pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā nomizotus, daiviņās sagrieztus kartupeļus un vāra 10 minūtes.

2

Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst aptuveni divas minūtes.

3

Sakarsē krāsni līdz 200ºC. Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa. Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!