Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Vienkārši un ātri pagatavojamas saldās omletes recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

10Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 ola120 golu baltumi1 banāns100 gsiers (10%)

Pagatavošana

1

Olu ar olu baltumiem (olu baltumi, kas safasēti parocīgos iepakojumos, ir nopērkami teju visos lielveikalos) sakuļ, pievieno šķipsnu sāls un lej pannā ar pretpiedeguma pārklājumu. Cep omleti uz vidējas liesmas.

2

Kad redzams, ka apakša gatava, pusi no omletes pārklāj ar banāna ripiņām un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
3

Omleti ar lāpstiņas palīdzību pārloka un piespiež. Uzliek pannai vāku, nogriež liesmu un 1-2 minūtes atstāj omleti zem vāka, ļaujot sieram izkust.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 32 g
Oglhidrāti – 22 g
Tauki – 9.4 g
Kilokalorijas – 300

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!