Vienkārši un ātri pagatavojamas saldās omletes recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu ar olu baltumiem (olu baltumi, kas safasēti parocīgos iepakojumos, ir nopērkami teju visos lielveikalos) sakuļ, pievieno šķipsnu sāls un lej pannā ar pretpiedeguma pārklājumu. Cep omleti uz vidējas liesmas.
Kad redzams, ka apakša gatava, pusi no omletes pārklāj ar banāna ripiņām un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Omleti ar lāpstiņas palīdzību pārloka un piespiež. Uzliek pannai vāku, nogriež liesmu un 1-2 minūtes atstāj omleti zem vāka, ļaujot sieram izkust.
Ēdiena uzturvērtība (100 g)
Olbaltumvielas – 32 g
Oglhidrāti – 22 g
Tauki – 9.4 g
Kilokalorijas – 300
Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.