Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas (40 g pūdercukura atliek cepumu apviļāšanai).
Citā bļodiņā sakuļ olas ar pienu un pārtikas krāsvielu.
Bļodā ar sausajām sastāvdaļām pievieno mīkstu sviestu, lej piena-olu maisījumu.
Samīca mīklu (ja tā šķiet pārāk bieza, var pievienot pāris tējkarotes ūdens), bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.
Izņem mīklu no ledusskapja, ar rokām saveļ bumbiņas aptuveni valrieksta lielumā. Sagatavotās bumbiņas kārtīgi apviļā pūdercukurā, līdz tās no visām pusēm ir dāsni pārklātas ar cukura kārtu.
Liek bumbiņas uz plāts atstatus vienu no otras, jo tās cepoties piebriedīs.
Cep 12 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.
Lai labi garšo!