Foto: Privātais arhīvs
"Ļoti viegli pagatavojami un garšīgi cepumiņi, ko var cept kopā ar bērniem. Apkārt plāna, sausa garoziņa, bet vidus mīksts kā kūciņai. Ideja, kā palutināt mīļoto Valentīna dienā!" recepti iesaka mūsu lasītāja Vineta Vīksna.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

210 gmilti170 gpūdercukurs15 gkakao10 gcepamais pulveris šķipsnasāls1 ola60 gsviests40 mlpiens1 TKsarkanā želejveida pārtikas krāsviela

Pagatavošana

1

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas (40 g pūdercukura atliek cepumu apviļāšanai).

2

Citā bļodiņā sakuļ olas ar pienu un pārtikas krāsvielu.

3

Bļodā ar sausajām sastāvdaļām pievieno mīkstu sviestu, lej piena-olu maisījumu.

4

Samīca mīklu (ja tā šķiet pārāk bieza, var pievienot pāris tējkarotes ūdens), bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 2 stundām.

5

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

6

Izņem mīklu no ledusskapja, ar rokām saveļ bumbiņas aptuveni valrieksta lielumā. Sagatavotās bumbiņas kārtīgi apviļā pūdercukurā, līdz tās no visām pusēm ir dāsni pārklātas ar cukura kārtu.

7

Liek bumbiņas uz plāts atstatus vienu no otras, jo tās cepoties piebriedīs.

8

Cep 12 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!