Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītāja Dagnija Jankovska recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka savu kartupeļu pankūku recepti. Pateicoties pankūciņu formai, Dagnijas mājās tās tiek dēvētas par "stārķa ligzdām".

15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 vidēji lieli kartupeļi1 ola pēc garšassāls eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, liek bļodā.

2

Pievieno olu, sāli pēc garšas un samaisa.

3

Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liek karstajā eļļā kartupeļu masu, viegli saplacinot.

4

Apcep pāris minūtes no katras puses, līdz pankūciņas ir zeltainas.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!