Recepti daudzu iecienītam bērnības kārumam no padomju konditoreju klasikas iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo smilšu mīklu. Sakuļ istabas temperatūras sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru aptuveni 5 minūtes.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno sviesta masai un kuļ vēl minūti.
Pieber miltus, kas iepriekš samaisīti ar sāli un cepamo pulveri. Mīca ar rokām vai maisa ar mikseri. Ja mīkla šķiet pārāk lipīga, pievieno vēl nedaudz miltu.
Gatavo mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Atdzesēto mīklu pa piciņai liek kēksiņu formās un ar pirkstiem izlīdzina gar formas malām, veidojot groziņu formu.
Sakarsē krāsni līdz 215 grādiem. Liek formiņas krāsnī un cep 15 minūtes.
Kamēr groziņi cepas, gatavo krēmu. Katliņā lej ūdeni, pievieno cukuru un vāra sīrupu.
Kad sīrups sasniedzis 105 grādu temperatūru pēc Celsija skalas,, tam pievieno citronskābi un iemaisa. Turpina vārīt sīrupu, līdz tā temperatūra sasniedz 120 grādus.
Olu baltumus sakuļ vijīgās putās. Turpinot kult, pamazām, tievā stīdziņā pievieno karsto sīrupu un kuļ vēl 10–15 minūtes, līdz krēms atdziest.
Izceptos groziņus atdzesē. Klāj tajos karoti skābena ievārījuma. Ar konditorejas maisiņu veido krēma rozes.
Lai labi garšo!