Foto: Privātais arhīvs

"It kā parastas pankūkas, bet šoreiz tās tiek piedāvātas ar pašu lasītām, kaltētām baravikām un vitamīnu pilniem zaļajiem lociņiem. Labākas par jebko!" tā savu iecienīto recepti piesaka mūsu lasītājs Ivars, piedaloties "Tasty" recepšu konkursā, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
50 gkaltētas sēnes saujalociņi, sasmalcināti1 ĒKsviests cepšanai PANKŪKĀM:450 mlpiens1 ĒKcukurs šķipsnasāls10 gsausais raugs3 olas200 gmilti30 geļļa

Pagatavošana

1

Kaltētas sēnes novāra ūdenī kādas 3 minūtes, ieliek sietiņā un atdzesē.

2

Tad tās sagriež un sviestā apcep kopā ar lociņiem vēl 3 minūtes. Noliek malā.

Foto: Privātais arhīvs
3

Gatavo pankūkas. Miltus samaisa ar sauso raugu.

4

Siltā pienā izšķīdina sāli, cukuru un iemaisa olas.

5

Iegūto piena masu pielej pie miltu-rauga maisījuma un visu intensīvi samaisa.

6

Pievieno eļļu un atkal samaisa.

7

Liek siltā vietā un raudzē aptuveni 30 minūtes.

8

Nelielā pannā lej nedaudz eļļu, apcep pankūku no vienas puses kādu minūti, uzliek virsū nedaudz iepriekš apceptās sēnes ar lociņiem.

Foto: Privātais arhīvs
9

Pankūku apgriež otrādi un cep, līdz tā ir kārdinoši brūna.

10

Var pasniegt kopā ar krējumu, bet var ēst tāpat.

Pankūku pildījumu var variēt pēc savas gaumes. Der gan sāļi, gan saldi pildījumi.

Lai labi garšo!

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!