Foto: Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda tarte, kuras kraukšķīgajā mīklas groziņā slēpjas bagātīgs, krēmīgs šokolādes pildījums, bet virspusē rotājas grauzdēti lazdu rieksti. Bauda katrā kumosā! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

160 gmilti80 gsviests1 olas dzeltenums1 TKcukurs200 gtumšā šokolāde400 mlsaldais krējums50 gsviests2 olas lazdu rieksti

Pagatavošana

1

Gatavo tartes pamatni. Sviestu sagriež gabalos, liek bļodā.

2

Pievieno miltus un ar rokām saberž sviestu ar miltiem.

3

Tad pievieno olas dzeltenumu un cukuru. Mīklu labi samīca, ieklāj formā, ar pirkstiem uz augšu izveido maliņas. Liek formu ledusskapī uz 30 minūtēm.

4

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kūkas formu 22 cm diametrā ieziež ar sviestu.

5

Gatavo šokolādes masu. Katliņā liek gabaliņos salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu, sviestu un uz vidējas liesmas karsē, maisot, līdz šokolāde izšķīst un masa kļūst viendabīga.

6

Noņem katliņu no plīts, masu nedaudz atdzesē.

7

Izņem no ledusskapja cepamo formu un liek krāsnī uz 10 minūtēm.

8

Pa to laiku sakuļ olas, lej klāt šokolādes masai un visu labi samaisa.

9

Izņem cepamo formu no krāsns, ļauj tai nedaudz atdzist, tad lej iekšā šokolādes masu, ber virsū riekstus, liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

10

Izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda!

Foto: Veronika Ļevša

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!