Foto: Veronika Ļevša

"Ja tev garšo "Kinder milk slice" batoniņi, tad iemācies šo kārumu pagatavot mājās, lai varētu izcept XXL izmērā," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas125 gmilti125 mlpiens125 gcukurs40 gnesaldināts kakao pulveris1 TKcepamais pulveris700 gmaskarpone50 mlmedus50 gpūdercukurs200 mlsaldais krējums pēc garšasvaniļas cukurs, esence vai ekstrakts

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru, papīru ieziež ar eļļu vai sviestu,

2

Olas iesit lielā traukā, pievieno cukuru un ar mikseri kuļ 5 minūtes.

3

Tad ber klāt izsijātus miltus un kakao, pielej pienu. Visu labi, bet prātīgi samaisa.

4

Lej masu uz plāts, liek krāsnī uz 15–20 minūtēm.

5

Pa to laiku gatavo krēmu. Lielā traukā liek maskarponi, medu un pūdercukuru. Visu labi sakuļ ar mikseri (1–2 minūtes).

6

Citā bļodā sakuļ saldo krējumu ar vaniļu stingrās putās.

7

Putukrējumu iecilā un iemaisa maskarpones masā.

8

Izcepto biskvītu izņem no krāsns, liek uz tīra dvieļa un ar asu nazi uzmanīgi sagriež divās vienāda biezuma plāksnēs.

9

Kad plāksnes atdzisušas, uz pirmās biezā kārtā liek krēmu (taisnas, gludas malas var iegūt, ņemot talkā cieta kartona loksnes), lai malas būtu taisnas.

Foto: Veronika Ļevša
10

Kad krēms izlīdzināts, virsū liek otru biskvīta plāksni.

Foto: Veronika Ļevša
11

Kūku uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!