Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Laiku pa laikam "tīru" ledusskapi". Šī bija viena no tādām dienām. Ko es tur atradu? Tējas sieru ar "iztecējušu" termiņu un apvītušu kabaci. Ko ar šiem labumiem iesākt? Izcepu siera un dārzeņu plācenīšus, kuri arī man – īstai gaļēdājai – ļoti gāja pie dūšas," tā recepti kaloriju skaitītājiem pieiesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas338 gtējas siers345 gneliels kabacis2 nelieli burkāni70 glociņi40 gauzu klijas ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasgaršvielas

Pagatavošana

1

Kabaci sarīvē, uzkaisa sāli un noliek malā, lai atsulojas.

2

Sarīvē sieru, burkānus, izspiež caur spiedi ķiplokus, sagriež zaļos lociņus.

3

Kabacim nospiež lieko sulu un sajauc ar visām pārējām sastāvdaļām.

4

Pievieno olas, klijas (tās uzsūks lieko mitrumu, padarot plācenīšus saturīgus), samaisa, veido ar rokām kotletītes un liek uz cepamās plāts.

5

Liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz plācenīši ir zeltaini.

Ēdiena uzturvērtība (100 g):

Olbaltumvielas – 11.3 g
Oglhidrāti – 5.6 g
Tauki – 5.7 g
Kilokalorijas – 121

Kilokalorijas visai porcijai – 1204

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!