Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Man kopš bērnības ļoti garšo biezpiena plācenīši. Un, ja vēl tajos "slēpjas" svaigas avenes... Tas ir tik garšīgi! Lielisks iesākums dienai vai gards launags," tā recepti kaloriju skaitītājiem piesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

No šī produktu daudzuma sanāks četri plācenīši.

4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gvājpiena biezpiens1 ola70 grīsu milti60 gavenes (svaigas vai saldētas)

Pagatavošana

1

Bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas. Ar samitrinātām plaukstām veido plācenīšus, viducī liekot ogas.

2

Uz nelielas liesmas apcep uzkarsētā pannā ar pretpiedeguma pārklājumu, uzliekot pannai vāku.

*Ja mājās nav rīsu miltu, tos aizstāj, pagatavojot maisījumu no 50 gramiem kviešu miltu un 20 gramiem kukurūzas cietes.

Ēdiena uzturvērtība (100 g):

Olbaltumvielas – 14.9 g
Ogļhidrāti – 14.8 g
Tauki – 1.6 g
Kilokalorijas – 135

Kilokalorijas visai 485 g porcijai – 660.

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!