Foto: Privātais arhīvs
Kad "siļķe kažokā" apnikusi, laiks izmēģināt ko jaunu – gardo mazsālītā laša un siļķes kārtojumu ar bietēm un kausēto sieru. Recepti svētku galdam iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmazsālīts lasis3 vārītas olas saujasīpolloki2 sālītas siļķes filejas1 paciņa kausētā siera1 vārīts burkāns1 vidēji liela vārīta biete20 gželatīns150 gmajonēze150 gskābs krējums

Pagatavošana

1

Želatīnu ber bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Gareno kēksa veidni izklāj ar pārtikas plēvi.

2

Pa to laiku sarīvē bieti un burkānu. Sakapā olas un lociņus. Sasmalcina lasi un siļķi.

Foto: Privātais arhīvs
3

Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, samaisa ar majonēzi un skābo krējumu.

4

Veidnē liek lasi, kas samaisīts ar kausēto sieru un lociņiem. Tad liek olu kārtu, siļķi, burkānus.

Foto: Privātais arhīvs
5

Visu pārlej ar majonēzes maisījumu, ar koka irbulīti pabaksta, lai tas iesūcas līdz pat kārtojuma apakšai.

6

Virsū liek biešu kārtu, nolīdzina ar karotes gludo pusi, pārloka pāri pārtikas plēves malas, liek uz nakti ledusskapī.

Foto: Privātais arhīvs
7

Pirms pasniegšanas atloka pārtikas plēvi, uzmanīgi izgāž kārtojumu no veidnes piemērotas formās traukā, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!