Foto: Privātais arhīvs

Aromātiska un sulīga zemeņu maize garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Kārdinošu recepti sārto zemeņogu izmantošanai iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gzemenes2 olas100 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence300 gmilti šķipsnasāls1 TKcepamais pulveris50 geļļa zemenes un rieksti dekoram

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ietauko formu ar eļļu vai ieziež ar sviestu.

2

Zemenes nomazgā, atdala kauslapas, sagriež ogas kubiņos.

3

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.

4

Pieliek klāt miltus, cepamo pulveri, sāli, eļļu un samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, var pievienot arī 2-3 ĒK zemeņu ievārījuma.

5

Mīklu lej formā. Virsū liek sagrieztas zemeņu šķēlītes. Cep 30-45 minūtes. Piecas minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

6

Atdzesē, griež šķēlēs un bauda.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!