Foto: Dzintars Leja
Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar savas puses tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā pieguļnieku ēdiena – olu un kartupeļu pentoga recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 lieli kartupeļi8 olas500 gcūkgaļas krūtiņa pēc garšassāls un pipari

Pagatavošana

1

Grāpī vāra sīki sagrieztus kartupeļus un sīki sagrieztu cauraudzīti, pārlejot ar nelielu daudzumu ūdens.

2

Kad kartupeļi ir mīksti, visam savārītajam pielej ar sāli un pipariem sakultas olas, un visu laiku maisot uz lēnas uguns, turpina karsēt, līdz olu masa sarecējusi un sajaukusies ar kartupeļiem un gaļu.

3

Pentogu ēd, klāt piedzerot skābputru (recepte te).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!