Foto: Privātais arhīvs

"Nogriezu pirmos sešus mazos rabarberu kātus, nu vajag to kūku man! Tā kā rabarberu bija maz, liku klāt vēl pagājušā gada avenes, ko saldētava glabāja. Smilšu mīklas pamatne, augšā drupačas," rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti iesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Izmantotās pannas izmērs – 25x38cm, bet derēs arī lielāka.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 nelieli rabarberu kāti pēc garšassvaigas vai saldētas avenes1 saujacukurs SMILŠU MĪKLAS PAMATNEI:340 gmilti150 gsviests100 gcukurs2 olas šķipsnasāls pēc garšasvaniļas cukurs1 TKrīvēta citrona miziņa DRUPAČĀM:100 gsviests5 ĒKmilti3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Gatavo smilšu mīklas pamatni. Aukstu sviestu sagriež kubiņos un ar miltiem "saknibina" kopā, lai sviesta gabalus vairs nejūt.

2

Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu uz smalkās rīves norīvēto citrona miziņu un samaisa.

3

Iejauc olas un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. Izveido no tās smuku bumbu, liek uz stundu ledusskapī.

4

Pa to laiku samizo un sagriež rabarberus.

5

Sagatavo drupačas. Aukstu sviestu sagriež kubiņos, liek bļodā, pievieno cukuru, miltus un ar pirkstiem saberž drumstalās līdz slapju smilšu konsistencei. Ja drumstalu masā paliek lieli sviesta krikumi, liek klāt vēl nedaudz miltus un cukuru.

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

7

Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, ieklāj pannā. Pa virsu ber rabarberus, brīvajās vietās - ogas, visu pārber ar sauju cukura, lai saldāka dzīve.

8

Liek cepties 10 minūtes, tad izņem, uzber drupačas un liek atpakaļ uz apmēram 15–20 minūtēm.

Foto: Privātais arhīvs
9

Plātsmaizi izņem no krāsns, atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!