Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto

"Klāt rabarberu laiks! Un tas manā virtuvē nozīmē arī to, ka klāt eksperimentu laiks. Parasti cenšos vienas sezonas laikā pagatavot ne vairāk kā vienu pārbaudītu recepti, priekšroku dodot jauniem, vēl nebaudītiem ēdieniem. Līdz šim esmu paspējusi pietiekami daudz sakraukšķināt rabarberus svaigā veidā, tādēļ nu ķeros klāt jaunām receptēm. Pirmo pagatavoju šo skābeni saldo rabarberu pudiņu ar gaisīgu putukrējumu," tā recepti piesaka "Instagram" konta prieksgatavot autore Silva.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

420 mlūdens180 mlcukurs680 grabarberu kāti (var nemizot)1 TKvaniļas ekstrakts50 mlkartupeļu vai kukurūzas ciete60 mlauksts ūdens200 mlsaldais krējums pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Rabarberus sagriež gabaliņos.

2

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno un iemaisa cukuru.

3

Kad cukurs izkusis, liek klāt rabarberus un vāra aptuveni 10 minūtes, neliekot katlam vāku, līdz tie kļuvuši mīksti

4

Nelielā trauciņā aukstu ūdeni sajauc ar cieti un iemaisa rabarberu masā.

5

Maisot turpina karsēt vēl aptuveni minūti, līdz konsistence mainījusies, tad iemaisa vaniļas ekstraktu.

6
7

Pudiņu lej deserta trauciņos, nedaudz atdzesē un tad liek ledusskapī, lai to atvēsinātu.

8

Pirms pasniegšanas sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievienojot cukuru pēc garšas, un liek virs pudiņa.

Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!