Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo olu krēmu: saldo krējumu un pienu lej katliņā un uzkarsē (bet ne uzvāra!). Noņem katliņu no plīts.
Olu dzeltenumus un cukuru sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, pa nelielām porcijām pievieno piena un krējuma maisījumu.
Masu pārlej katliņā un vēlreiz kārtīgi sakuļ. Liek uz nelielas liesmas un karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sāk sabiezēt. Uzmanies, nepārkarsē, krēms nedrīkst sākt vārīties!
Vārīto krēmu pārlej lielā bļodā un ļauj pilnībā atdzist.
Gatavo saldējumu: šokolādi sarīvē, bet piparmētru lapiņas sakapā. Pievieno sagatavotajam olu krēmam un samaisa. Lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā.
Pēc kādas pusotras, divām stundām izņem topošo saldējumu no saldētavas un ar dakšiņu samaisa – tas neļaus veidoties ledus kristāliem.
Saldē vēl divas stundas, vēlreiz samaisa ar dakšiņu un ļauj saldējumam pilnībā sasalt.
Izņem saldējumu no ledusskapja aptuveni pusstundu pirms pasniegšanas. Liec vafeļu konusos un pārkaisi ar šokolādes skaidiņām.
Lai labi garšo!