70Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
8 vistas gaļas gabaliņi (šķiņķi, krūtiņa, stilbiņi) pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari8 ķiploka daiviņas60 mlaprikožu džems sula un miziņa no 1 citrona1 ĒKnedaudz uzsildīts aprikožu džems pēc garšassvaigi pētersīļi vai koriandrs
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
2
Vistas gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem.
3
Ķiploku daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi, sajauc ar džemu, citrona sulu un rīvētu miziņu. Maisījumu ierīvē vistas gaļā.
4
Gaļu kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepampapīru vai liek cepammaisā. Ja vēlas, pievieno arī veselus ķiplokus – tie papildinās ēdienu!
5
Cep apmēram 40 minūtes.
6
Gaļas gabaliņus apgriež (ja izmanto cepammaisu, tad to augšā atgriež vaļā) un pārsmērē gaļu ar viegli uzsildītu (tā, lai tas kļūtu šķidrāks) aprikožu džemu.
7
Cep vēl 15-20 minūtes, līdz vista ir apcepusies zeltaini brūna.
8
Pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit